Brouwerij 't IJ

Thumbnail

Brouwerij ‘t IJ brouwt al sinds 1985 eigenzinnig Amsterdams speciaalbier. Het bedrijf is opgericht door Kasper Peterson vanuit zijn liefde voor Belgische bieren. Aangezien er destijds in Nederland nog niet zoveel brouwerijen van eigenzinnig speciaalbier waren, besloot Kasper om zelf een brouwerij op te richten.

In eerste instantie brouwde Kasper bier in een kraakpand, maar na een toenemende interesse in zijn bieren had de brouwerij een grotere locatie nodig. Daarom is men toen verhuisd naar het voormalige Gemeentelijk Badhuis Funen. Aangezien deze locatie al een uitgebreid systeem had voor de toevoer en afvoer van water, alsmede een stoomgenerator, was dit een ideale locatie om bier te brouwen. Niet lang na de verhuizing opende Brouwerij ’t IJ tevens een terras en proeflokaal op deze locatie.

Na ruim 20 jaar is Kasper uit het bedrijf gestapt en hebben Bart Obertop en Patrick Hendrikse hem opgevolgd als nieuwe eigenaren. Gezien de toenemende populariteit van IJbier, besloot men in januari 2013 een 2e locatie te openen. Op deze locatie – aan het Zeeburgerpad, 700 meter van het Badhuis vandaan – brouwt men tegenwoordig alle IJbieren voor in flessen en fusten. Ondertussen wordt de brouwerij in het Badhuis gebruikt om tapbier te brouwen voor het populaire proeflokaal.

Website Brouwerij ’t IJ:
brouwerijhetij.nl

Brouwerij ‘t IJ brouwt al sinds 1985 eigenzinnig Amsterdams speciaalbier. Het bedrijf is opgericht door Kasper Peterson vanuit zijn liefde voor Belgische bieren. Aangezien er destijds in Nederland nog niet zoveel brouwerijen van eigenzinnig speciaalbier waren, besloot Kasper om zelf een brouwerij op te richten.

In eerste instantie brouwde Kasper bier in een kraakpand, maar na een toenemende interesse in zijn bieren had de brouwerij een grotere locatie nodig. Daarom is men toen verhuisd naar het voormalige Gemeentelijk Badhuis Funen. Aangezien deze locatie al een uitgebreid systeem had voor de toevoer en afvoer van water, alsmede een stoomgenerator, was dit een ideale locatie om bier te brouwen. Niet lang na de verhuizing opende Brouwerij ’t IJ tevens een terras en proeflokaal op deze locatie.

Na ruim 20 jaar is Kasper uit het bedrijf gestapt en hebben Bart Obertop en Patrick Hendrikse hem opgevolgd als nieuwe eigenaren. Gezien de toenemende populariteit van IJbier, besloot men in januari 2013 een 2e locatie te openen. Op deze locatie – aan het Zeeburgerpad, 700 meter van het Badhuis vandaan – brouwt men tegenwoordig alle IJbieren voor in flessen en fusten. Ondertussen wordt de brouwerij in het Badhuis gebruikt om tapbier te brouwen voor het populaire proeflokaal.

Website Brouwerij ’t IJ:
brouwerijhetij.nl

Alle 8 resultaten

Geniet, maar drink met mate.