De Muifelbrouwerij

Thumbnail

De Muifelbrouwerij is een Nederlandse brouwerij van speciaalbieren, gelegen in het Brabantse Berghem. Eigenaar Martin Ostendorf startte het bedrijf in 2006. Al vanaf de start heeft de brouwerij nooit beschikking gehad over een eigen productiefaciliteit, maar heeft eigenaar Martin altijd brouwcapaciteit gehuurd. Tot aan 2010 werden de bieren van de Muifelbrouwerij gebrouwen in de Maaslandbrouwerij in Oss. Helaas moest de Maaslandbrouwerij in 2010 zijn deuren sleuten vanwege een failissement. Daarom maakt de Muifelbrouwerij nu gebruik van de brouwcapaciteit van de brouwerijen Sint Servattumus in Schijndel en De Proefbrouwerij in Lochristi.

Alle bieren van de Muifelbrouwerij worden op een ambachtelijke wijze geproduceerd, waarbij er enkel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke ingredienten en de bieren niet gepasteuriseerd of gefiltreerd worden tijdens het afvullen. Doordat de speciaalbieren in de fles gisten, is het raadzaam om deze op een koele en donkere plek te bewaren en te drinken op een temperatuur tussen de 8 en de 10 graden celcius. Als de bieren net vervoerd zijn, raadt men aan om het bier 24 uur te laten rusten alvorens er van te gaan genieten.

Enkele bieren die gebrouwen worden door deze brouwerij zijn: Zuster Agatha, Broeder Everardus, Berghs Bier, Graaf Dicbier, D’n Ossebock, D’n Ossekop, Beerskey, Lentebock en Muifel USA IPA.

Website van de Muifelbrouwerij: muifelbrouwerij.nl

Resultaat 13–23 van de 23 resultaten wordt getoond

Geniet, maar drink met mate.