Speciaalbier Nijmegen – 12 Speciaalbier winkels, cafés en meer

Speciaalbier, Nijmegen – een fantastische combinatie. In dit artikel lees je over de beste plekken om speciaalbier te kopen in Nijmegen.

Wat is speciaal bier?

Speciale bieren zijn bieren die meestal niet in de supermarkt te koop zijn. Er zijn verschillende soorten speciale bieren, zoals IPA’s, belgische bieren en bieren met fruit. Daarnaast zijn er ook speciaalbieren die speciaal zijn door hun smaak. Het zijn bijna altijd bieren die door een kleine brouwerij zijn gebrouwen.

Waar kun je speciaalbier in Nijmegen kopen?

Er zijn in Nijmegen en omgeving enkele cafés die speciaalbier verkopen. Daarnaast zijn er ook enkele kleine brouwerijen en gespecialiseerde speciaalbierwinkels die speciaalbier verkopen. In dit artikel lees je alles over deze plekken.

Bierproeverij Nijmegen – De Hemel

De Hemel is een café in Nijmegen met een proeflokaal waar ze hele leuke bierproeverij organiseren. Heerlijke speciaalbier – een echte aanrader.

Speciaal bier café Nijmegen – Cafe de Deut

Cafe de Teut is een leuk speciaalbiercafé in Nijmegen waar je een uitgebreid assortiment aan speciaalbieren kunt drinken, maar ook een goede gewone pils. Het is de ideale plek om samen met je vrienden te genieten van een lekker biertje. Bij ‘t Kloosterke ben je vrij om te genieten van je eigen bier. Je kunt in de zomer in de gezellige biergarten op het terras of in de winter in de bierkelder zitten. Bij cafe de Deut zijn ze zelf ook niet vies van een feestje, bijvoorbeeld wanneer er een feestdag is zoals Koninginnedag, Koningsdag, Paasdag of Pinksteren.

Brouwerij Nijmegen – De Brouwtoren

De Brouwtoren is een brouwerij met een bierwinkel. De brouwerij is gelegen in Nijmegen en is gespecialiseerd in speciaalbier. Hun speciaalbier is bier dat wordt gebrouwen op een kleine schaal. De brouwerij biedt een ruim assortiment aan speciaalbieren. Je kunt in de bierwinkel in De Brouwtoren gebruik maken van het proeflokaal en wanneer je een speciaalbier hebt gevonden dat je lekker vindt, kun je het kopen. In het proeflokaal kun je gebruik maken van de geschikte glazen om de speciaalbieren op de juiste manier te proeven.

‘t Biermenneke 

‘T Biermenneke is de beste speciaalbier winkel in Nijmegen. De winkel is gevestigd in het centrum van Nijmegen en is de ideale plek om speciaalbier te kopen. Je vindt hier meer dan 120 verschillende soorten speciaalbier.  Het Biermenneke is de enige speciaalbier winkel in de regio waar je de bieren van het Belgische brouwerij Caracole kunt kopen.

High Beer Nijmegen – De Meesterproef

Restaurant de Meesterproef is een goed restaurant en een fantastische high beer locatie. Bij hun high beer word je getrakteerd op een uitgebreide bierproeverij met veel unieke speciaalbieren.

De bierbrigadier

De bierbrigadier is een bierwinkel met een speciaalbier afdeling. Je kan er terecht voor bijna alle bekende en minder bekende Europese bieren, veelal in fles. Ook heeft de bierbrigadier een aardig assortiment aan speciaalbieren uit andere delen van de wereld. Wat de bierbrigadier boven andere speciaalbierwinkels doet uitsteken, is de enorme kennis van de medewerkers. Ze hebben een unieke kennis van hun bieren en zijn daarom een uitstekende bron van informatie. De bierbrigadier ligt in het centrum van Nijmegen, op loopafstand van het station.

Café van Ouds

Café van Oudsher is een kleine, maar feestelijke pub. Je kunt hier ontzettend goed eten en de bieren zijn heel origineel, maar vooral heel erg lekker. Daarbij is het een leuke plek om te eten, te drinken, te praten of te genieten. Je zit niet zo heel ergens tussen tafeltjes in, maar kan gewoon met z’n allen aan een tafeltje zitten. Het eten is ook erg lekker en het is er heerlijk om te zitten. Het interieur is erg leuk ingericht, het is gezellig en je voelt je er meteen thuis.

De Bierhoeder

De Bierhoeder is te vinden aan de Bloemerstraat 86 in Nijmegen. Dit is een erg speciaal bierwinkeltje waar je heel veel speciaalbier kunt vinden. Ook hebben ze hier een aantal tapjes, zodat je daar bij kunt proeven. De Bierhoeder heeft een speciaal assortiment speciaalbier dat je nergens anders in Nijmegen kunt vinden. Ze hebben vele soorten speciaalbier van verschillende brouwerijen. Ook hebben ze vele verschillende speciaalbieren die je niet echt in de supermarkt kunt vinden.

Bierhuys d’n Vlegel

Bierhuys d’n Vlegel is de speciaalbierwinkel in de binnenstad van Nijmegen. Ze hebben een zeer uitgebreid assortiment bier. Bierhuys d’n Vlegel ligt aan de rand van de binnenstad van Nijmegen, aan de Nieuwe markt 8.

Café Samson

Café Samson is een kroeg in de binnenstad van Nijmegen. Het café biedt een ruime keuze aan speciaalbieren en heeft een uitstekende sfeer. Het café ligt in de buurt van de Valkhofsepoort, het hart van de binnenstad van Nijmegen.

Café Jos Meesterschenkerij

Café Jos Meesterschenkerij is een speciaalbierwinkel in Nijmegen. Ze hebben een uitgebreid assortiment aan bieren uit binnen-en buitenland, die in het café kunnen worden gedronken. 

Café Piet Huisman

Café Piet Huisman bevindt zich in de binnenstad van Nijmegen. Het is een bruin café met een origineel interieur waar je zowel bier uit de tap als speciaalbier in het flesje kan krijgen.

Speciaalbier Nijmegen – Een aanrader!

Dit waren onze beste speciaalbier gelegenheden in Nijmegen. Weet jij nog een goed speciaalbier café, brouwerij, of bierproeverij in Nijmegen? Laat het ons weten!

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie

Geniet, maar drink met mate.

Bespaar tot 66% op aanbiedingen

X