Speciaalbier Utrecht – De leukste Bierwinkel, Biercafé en Brouwerij

Waarom zou je naar Utrecht afreizen om speciaalbier te kopen? Waarom zou je niet gewoon thuis een van de vele brouwerijen van bijvoorbeeld Utrecht, Amsterdam, Tilburg of Groningen bezoeken?

Natuurlijk zijn er genoeg redenen om speciaalbier aan te kopen in Utrecht. Zo zijn er verschillende brouwerijen in Utrecht waar je speciaalbier kan kopen. Daarnaast zijn er verschillende speciaalbierwinkels in Utrecht waar je het heerlijke smaakwater kunt kopen. Uiteraard zijn er ook verschillende bierkroegen in Utrecht waar je speciaalbier kan kopen.

Kortom: speciaalbier koop je in Utrecht.

Waar koop je speciaalbier in Utrecht?

Om uniek speciaalbier te kopen in Utrecht kun je terecht bij:

  •  een speciaalbierwinkel
  • een speciaalbier brouwerij
  • een speciaalbier café
  • een bierproeverij

In dit artikel delen we in al deze categorieën wat wij de leukste plek vinden om speciaalbier te kopen in Utrecht.

Speciaalbier café Utrecht – Belgisch Biercafé Olivier

Belgisch Biercafé Olivier is een klein paradijs voor bierliefhebbers. Er is een uitgebreid assortiment aan speciaalbieren op voorraad, onder andere van de nieuwste Belgische brouwerijen. Als je echt zin hebt in Speciaalbier in Utrecht dan is de bierproeverij van Olivier een aanrader!

Bierwinkel Utrecht – De Little Beershop

De little beershop is een bierwinkel in Utrecht waar je heel veel verschillende soorten speciaalbier kunt kopen en proeven. Leuk voor wie nog niet zo goed weet wat het verschil is tussen bier en speciaalbier. Daarnaast leveren ze speciaalbier binnen 60 minuten met de fietskoerier in Utrecht en hebben ze zelfs gratis bezorging vanaf 50 euro.

Brouwerij Utrecht – De Leckere

Utrecht heeft een eigen speciaalbier brouwerij: De Leckere. De brouwerij staat bekend om hun vernieuwende bieren, waar zij zelf veel input in hebben gegeven. Hun motto is dan ook: bewust, lecker, anders. Deze brouwerij in Utrecht is een van de weinigen die 100% biologische en vegan bieren maakt.

Bierproeverij Utrecht – De Bierverteller

De Bierverteller is een biercafé in Utrecht dat zich specialiseert in bier. In het biercafé heb je de mogelijkheid om bier te proeven van allerlei hogere kwaliteit. Er worden regelmatig proeverijen georganiseerd. Ook heb je de mogelijkheid om een speciaalbier te proeven door middel van een rondleiding in het café. De Bierverteller heeft een restaurant waar je verschillende gerechten kunt bestellen.

Speciaalbier Utrecht – Wat vind jij?

Wat vind jij van onze beste plekken om speciaalbier te kopen in Utrecht? Hebben we nog een belangrijke brouwerij of speciaalbiercafé in Utrecht gemist? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen

Wat is eigenlijk speciaal bier?

Speciaal bier is een term voor bieren die niet worden gebrouwen voor de massaproductie, maar juist voor de smaak. Zo zijn bieren als Heineken, Amstel of Grolsch bier voor de massa en niet voor de smaak.

Speciaalbier wordt ook wel gekenmerkt door een hogere alcohol concentratie dan gewone bieren. Daarnaast zijn ze vaak ook duurder dan gewone bieren.

Wat is eigenlijk een speciaalbierbrouwerij?

Speciaalbierbrouwerijen zijn bierbrouwerijen die speciaal bier brouwen. Deze brouwerijen worden vaak gemaakt door gerenommeerde brouwerijen die speciaal bieren brouwen voor de gelegenheid, maar vaak zijn het ook brouwerijen die speciaal bier van een kleine productie maken.

Speciaalbierbrouwerijen maken gebruik van speciale brouwmethoden, oftewel technieken en recepten die niet gebruikt worden in de gewone brouwerijen.

Waar vind ik speciaalbierbrouwerijen in Utrecht

Speciaalbierbrouwerijen in Utrecht zijn niet heel bekend en daarom ook niet zo makkelijk te vinden voor de Utrechtse bierliefhebber. De meeste meningen over speciaalbier mengen zich in de grote hoop van de horeca en de lekker begrijpt die niet wat speciaalbier is. Het komt niet vaak voor dat deze meningen en de speciaalbier drinker, dezelfde mening delen. De enige plekken waar gewoonlijk speciaalbier te vinden is is bij speciaalbier winkels en bij speciaalbiercafés. Maar voor de Utrechtse speciaalbier drinker is dat vaak niet genoeg en bij een uitje naar Utrecht is het dan ook moeilijk om in Utrecht speciaalbier te vinden.

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie

Geniet, maar drink met mate.

Bespaar tot 66% op aanbiedingen

X