Brand IPA

brand ipa

Ben jij ook zo’n liefhebber van IPA* bieren? Dan ken je vast deze Brand IPA al. Deze India Pale Ale van Brand is het winnende bier tijdens de Brand Bierbrouwerij in 2014 geweest. Het recept is afkomstig van Jeroen Free uit Bergen op Zoom.

De smaak van Brand IPA

Jeroen Free heeft de fijne smaak van Brand IPA ontwikkeld. Dit bekende biertje kenmerkt zich door de citrusachtige fruitige aroma’s. Natuurlijk met een hoppige en zachte bitterheid, die we zo goed kennen van IPA in zijn algemeenheid.

Waar wordt Brand IPA gebrouwen?

De brouwerij waar het Brand IPA vandaan komt staat in Wijlre. Dit is de officiële brouwerij van alle Brand bieren. Heineken is eigenaar van Brand en hebben benoemd dat Brand wellicht de oudste bierbrouwerijen van Nederland is. Er wordt namelijk al sinds 1340 in Wijlre bier gebrouwen!

Het motto vanuit Brand is dat ze geloven in kleine, oprechte momenten die het leven groots maken. Genieten van vrienden en familie, in combinatie met een biertje. Dit zit hen ook in de genen, deze zuidelijke gezelligheid. “Op het goede leven”, is een bekende campagne vanuit Brand. Zet je favoriete Brand bier koud en kom gezellig samen. Een omschrijving die wij ook goed bij het Brand IPA bier vinden passen!

Prijzen gewonnen voor Brand IPA

Brand IPA heeft een heel belangrijke prijs gewonnen in 2016. De IPA van brand ontving de Wheel of Retail (categorie alcoholhoudende dranken), waarmee ze de belangrijkste prijs in Nederland hebben ontvangen voor nieuwe producten in de supermarkt. Een prijs dus om trots op te zijn, maar ook een prijs waarmee Brand IPA nog grootster is gegroeid. In elke supermarkt kun je dit IPA bier eenvoudig verkrijgen.

Brand IPA glaswerk

Ben je net als ons een grote liefhebber van speciaalbier? Dan weet je vast dat dit bier het beste tot zijn recht komt in een daarvoor geschikt glas. Door goed te letten op je glaswerk, komen de aroma’s, geuren en smaken het beste tot hun recht. Dit is dus ook het geval bij Brand, zij hebben hét glas voor dit bier ontwikkeld. Bekijk hier het glaswerk van Brand.

Met het bovengistende glaswerk van Brand krijg je door de opstaande rand van het glas de optimale ervaring van het bier. De aroma’s hebben de kans om het bier te ontstijgen (goed voor de smaak) en het drinkt comfortabel. Ook zorgt de vorm van het glas voor een stevige schuimkraag, niet geheel onbelangrijk wanneer je zelf het glas inschenkt.

Eigenschappen van Brand IPA

  • Brouwerij: Brand Brouwerij
  • Land: Nederland
  • Gebrouwen: sinds 2015
  • Biersoort: India Pale Ale
  • Biertype: Speciaalbier
  • Alcoholpercentage: 7,0%
  • Gisting: Bovengisting
  • Kleur: Blond
  • Beste drink temperatuur: 5 – 8 graden Celsius

Brand IPA 0%

En als je eenmaal het perfecte IPA bier gebrouwen hebt, dan wil je als brouwerij natuurlijk ook een alcoholvrije variant aanbieden. De smaak van de Brand IPA 0% komt gevaarlijk dichtbij de alcohol variant. Dit is knap gedaan, omdat je vaak bij een alcoholvrij bier toch duidelijk een groot verschil proeft. Ze zijn er in geslaagd om deze smaak goed na te bootsen, waardoor je met een Brand IPA 0% ook genieten kunt van een fijne IPA. Ook zijn ze winnaar geworden van de World Beer Awards in 2020 voor het lekkerste 0% IPA bier ter wereld. Een hele prestatie, niet gek dus dat veel mensen een Brand IPA in hun koelkast hebben staan voor dagelijks genot.

Ben je benieuwd wat andere vonden van het Brand IPA bier (en andere IPA bieren)? Lees dan de testuitslagen van het BNNVARA testpanel over dit onderwerp. Spoiler-alert: niet iedereen is even enthousiast over het IPA bier van Brand. 

Heb je dorst gekregen in een IPA bier? Of ben je op zoek naar een cadeau voor een IPA bierliefhebber? Bekijk dan eens al onze favoriete IPA bierpakketten.

* IPA is een afkorting voor India Pale Ale. Een biersoort die steeds populairder wordt in Nederland. Oorspronkelijk komt IPA uit Engeland, waar Britse soldaten hun bier hebben aangepast om de lange oversteek naar India te kunnen maken. Het originele pils was dood na een overtocht van 4 maanden, maar door het toevoegen van meer hop en alcohol bleef het bier langer houdbaar. Zo kon de Britse soldaat in India zijn dagelijkse pint ophalen, waar hij recht op had. Door deze toevoegingen ontstond er een nieuwe smaak, namelijk een bier dat bitterder, maar ook frisser en fruitiger aandoet dan het originele pils.