Brand bierglazen

brand bierglazen

Ben je op zoek naar de perfecte Brand bierglazen om jouw bier in te tappen? Voor de beste beleving van Brand, wil je natuurlijk je bier uit de echte originele bierglazen drinken. Dat begrijpen wij maar al te goed, daarom hebben we alle Brand bierglazen voor je op een rijtje gezet.

Brand bierglazen – Fluitje – 25 cl

Net als het Heineken fluitje is dit Brand fluitje vernoemd naar het champagneglas: een ‘flute’. De vorm is net als een flute rank, maar het Brand fluitje heeft geen voet. Perfect geschikt voor een Brand Premium Pilsener en Oud Bruin. Het dunne glas voelt licht aan en geeft een mooie smaaksensatie. Ook is dit al een echte klassieker, want het is in de jaren 60 – door toenmalige directeur Guus Brand – speciaal ontworpen.

Brand bierglazen – Vaasje – 25 cl

Nog een klassieker, dat is het Brand vaasje. Met dezelfde inhoud als het bovenstaande bierglas het Fluitje, zien we ook het vaasje veel in de horeca terugkomen. Het is een glas wat erg makkelijk te stapelen is, maar ook gewoon prettig in de hand houdt. Verder geen toeters en bellen, maar gewoon een prima basis Brand bierglas in combinatie met het bijbehorende logo.

Brand bierglazen – ’t Wielderke – 25 cl

Drink je Brand bier in stijl, met dit stijlvolle en ranke bierglas ’t Wiederke. Het voetje geeft de elegante uitstraling, maar vooral de vorm van het glas zorgt er voor dat de typische smaak van Brand goed tot zijn recht komt. Het dunnen glas zorgt ervoor dat je bij het kantelen van het glas direct het bier proeft.

brand bierglazen

Brand bierglazen – Bovengister – 25 cl

Speciaal voor alle bovengistende bieren van Brand: de Lentebock, IPA, Zwaar blond en Sylvester. Het Brand Bovengister Glas heeft een speciale vorm om alle aroma’s van het bier tot hun recht te laten komen. Deze rand staat wat verder uit, maar geeft ook een comfortabele drinkervaring. Dankzij de vorm van het glas wordt het bier makkelijk met een stevige schuimkraag geschonken. Ook als je thuis een vers bier tapt, gaat deze rand van dit glas je helpen.

Brand bierglazen – Tulpglas – 25 cl

Het Brand Tulpglas is speciaal ontworpen voor twee Brand bieren, namelijk de Dubbelbock en de Brand Imperator. Deze bieren zijn namelijk de cognac-, whisky- en sherry’s onder de bieren. En daar is ook de vorm van dit glas van afgeleid. Je ziet het aan de bolle onderkant van het glas. Dankzij deze bolling wordt de warmte van je hand beter geleid. En door het taps toelopende glaswerk, worden de aroma’s en koolzuur langer en beter vast gehouden in het glas. Hierdoor komen de aroma’s ook geleidelijke en langzamer via je neus naar binnen en geniet je optimaal van de smaak.

Brand bierglazen – Weizenglas – 30 cl

Speciaal ontworpen voor het Brand Weizen bier, afkomstig uit Duitsland. Het glas is inmiddels al helemaal ingeburgerd in het café leven en we zien er veel mensen mee in de hand staan. Het glas heeft een lang en glooiend verloop naar boven, met een grote opening aan de bovenkant. Daardoor komt bij het proeven van een Weizen bier direct de frisse geuren en smaken vrij. Het glas heeft een dikke bodem en ligt verder stevig en prettig in de hand. Ben je een echte liefhebber van Brand Weizen bier? Doe jezelf niet te kort en drink het uit een echt Weizen glas.

brand bierglazen

Ben je een echte fan van Brand? Bereid dan je Brand collectie verder uit met alle accessoires die dit merk heeft. We hebben er een aantal voor je verzameld, met name erg handig als je al een thuis tap hebt staan. Zoals de Brand flesopener, dienblad, viltjeshouder, viltjes, spatelhouder en natuurlijk de Brand afschuimer. Of ga voor een echte Brand parasol, erg leuk als je nog een buitenbar hebt.

Heb jij na het lezen van deze verschillende typen Brand bierglazen nu zin gekregen in een verfrissend Brand biertje? Dat begrijpen wij helemaal. Bekijk daarom de beste thuis taps, zodat je elke dag kunt genieten van zo’n vers bier. Lees onze reviews over The Sub en de Blade. Met je eigen bier elke dag genieten van een vers bier, alsof je op het terras zit. Of laat je vrienden meegenieten en kies een grote tap voor je thuisbar!