Grolsch bierglazen

grolsch bierglazen

Ben je een echte Grolsch liefhebber? Dan drink je jouw bier natuurlijk het liefste uit Grolsch bierglazen. Want voor de beste beleving van dit biermerk, wil je jouw bier uit echte originele bierglazen drinken. Wij begrijpen dat helemaal en daarom hebben we alle Grolsch bierglazen voor je op een rijtje gezet. Passend bij elk type Grolsch bier!

Grolsch bierglazen – Master – 25 cl

Dit bekende en stevige bierglas van Grolsch wordt de Master genoemd. Hij ligt goed in de hand, waarbij het logo aan de voorkant goed tot zijn recht komt. Het glas voelt wat zwaarder aan dan andere bierglazen, zoals van Heineken of Brand. Op de achterkant van het glas is met witte letters een tekst door Grolsch opgenomen: “Grolsch wordt gebrouwen met twee soorten hop; één voor de aangenaam bittere smaak en één voor het aroma.” Het glas is niet bestendig voor de vaatwasser, maar wel stapelbaar.

Grolsch bierglazen – Classic – 25 cl

Nog zo’n klassiek bierglas van Grolsch, maar dan één met een stijlvolle voet. Een andere naam die vaak voor dit glas wordt gegeven is Het Burgemeester glas. De zijkanten waar het logo van Grolsch op staat zijn wat platter en ook op dit glas staat op de achterzijde de tekst van Grolsch opgenomen: “Grolsch wordt gebrouwen met twee soorten hop; één voor de aangenaam bittere smaak en één voor het aroma.” Dit glas is niet bestendig voor de vaatwasser, en ook niet stapelbaar.

Grolsch bierglazen – Kanon – 25 cl

Dit originele glas van Grolsch is het Kanon bierglas, perfect voor de speciaal bieren van Grolsch. De vorm is een goed ontworpen kelk en ligt daardoor prettig in de hand. Ook het logo van Grolsch maakt het glas herkenbaar. Ben je een liefhebber van speciaal bieren, dan hoort dit glas zeker in je collectie thuis. Let wel; dit glas is niet vaatwasmachinebestendig.

Grolsch bierglazen – Kornuit – 25 cl

Voor een Grolsch Kornuit bier is dit glas speciaal ontworpen. De stevige vorm geeft het glas een stoere uitstraling. Ook is hij stapelbaar, waardoor we hem vaak in de horeca tegenkomen. Vanaf 2013 wordt het Nederlandse pilsenerbier Kornuit door Grolsch gebrouwen. Dit ondergistende bier heeft een andere soort hop dan Grolsch Pilsner, waardoor Kornuit wat frisser bier is met een zachte afdronk.

Grolsch bierglazen – Bok bierglas – 30 cl

Met een elegante uitstraling is dit Grolsch Bok bierglas ideaal voor bijvoorbeeld een Gerijpte Herfstbok, Winterbok of Lentebok. De stevige voet maakt het glas prettig in gebruik. En ook dit glas is weer voorzien van de kenmerken van Grolsch. Voorop het logo en achterop het Grolsch slogan.

Grolsch bierglazen – Weizen bierglas – 50 cl

Heb je zin in een Weizen van Grolsch? Dan drink je dat natuurlijk uit het echte Weizen bierglas. Hij ligt stevig in de hand en heeft de rustige en sierlijke uitstraling die we gewend zijn van Weizen glazen. Met een dikke zware voet en hoge vorm komen de smaken van een Weizen het beste tot zijn recht. Ook op dit glas heeft Grolsch een tekst op de achterzijde vermeld: “Grolsch Weizen is een natuurtroebel tarwebier met een volfrisse weizensmaak en de karakteristieke geuren van fruit en kruidnagel.” Wist je dat het Grolsch Weizen bier in 2007 tot beste Weizen bier ter wereld is bekroond?

Historie van Grolsch

Willem Neerfeldt brouwde Grolsch bier al in het jaar 1615, het biermerk is dus echt een klassieker. De naam Grolsch is afgeleid van Grolle, dit is de oude naam van Groenlo en de plaats waar Neerfeldt zijn bier brouwde. Een paar eeuwen later fuseerde de brouwerij met het Twentse Enschedese Stoombier brouwerij, in 1922. Gelukkig werd de lange naam van de brouwerij uiteindelijk veranderd naar het bier: Grolsch.

Van 1984 tot 2008 was Grolsch een beursgenoteerd bedrijf, waarbij het grootste deel van de aandelen in het bezit was van de familie Groen. En dat is niet zo wonderlijk, aangezien deze familie vanaf 1968 het bedrijf opgebouwd heeft van lokaal tot internationaal bedrijf.

Wat Grolsch enorm bekend heeft gemaakt is de beugelfles, deze is sinds 1897 op de markt. Ook na de Tweede Wereldoorlog kon Grolsch vasthouden aan de beugelfles en werden ze steeds bekender.

De vuurwerkramp in Enschede heeft ook de brouwerij van Grolsch hard geraakt. Op 13 mei 2000 werd de brouwerij zodanig beschadigd dat de productie van het bier tijdelijk moest uitwijken naar andere brouwerijen. 

Heb je na het lezen van alle verschillende typen Grolsch bierglazen zin gekregen in zo’n verfrissend biertje? Bekijk eens de beste thuis taps, zodat je elke dag kan genieten van een vers getapte pils. Lees onze reviews over The Sub en de Blade. Met je eigen bier elke dag genieten van een vers bier, alsof je op het terras zit. Of laat je vrienden meegenieten en kies een grote tap voor je thuis bar!