The Sub thuis-tap

the sub

Wil jij de ervaring van een vers getapt pils bij je thuis? Dankzij The Sub kun je deze sensatie gewoon in huis halen en geniet je van jouw perfecte biertje. We hebben The Sub uitgebreid uitgetest en zijn erg enthousiast. Maar niet alleen vanwege de versheid van het bier, maar ook het design is oogstrelend. Ben je nieuwsgierig of The Sub iets voor jou is? Lees dan snel verder.

Het ontwerp van The SUB

The Sub is een ware sensatie voor het oog, want van alle thuis-taps vinden wij persoonlijk The Sub het allermooist. Het ontwerp komt van Marc Newson, winnaar van onder andere de Royal Designers of Industry Award.

Wil je jouw biertap bijvoorbeeld in je keuken een plaatje geven, dan wil je waarschijnlijk geen enorm apparaat hebben staan. The Sub heeft een mooi klein formaat, met een mooie vormgeving. Hierdoor doet hij het erg goed op je aanrecht als eyecatcher!

Verschillende typen van The Sub

Het zal je niet verbazen, maar The Sub heeft verschillende uitvoeringen en typen. Je kan op deze manier kiezen voor een kleur en uitstraling die jij het beste vindt passen bij jou. Ga voor een knal kleur zoals rood, of gaat je voorkeur naar onopvallend? Dan is de zwarte uitvoering van The Sub wellicht iets voor jou.

The Sub Compact

The Sub Compact is de kleinste variant van The Sub en lekker compact. Alle SUB vaten passen er gewoon in. Het formaat is 45,2 x 19 x 38,4 cm en heeft een gewicht van ongeveer 4,5 kg. Een stijlvol klein apparaat die je prima op je aanrechtblad kwijt kunt.

The Sub Classic

The Sub Classic is beschikbaar in verschillende kleuren: rood, grijs en zwart. Met deze thuis-tap heb je een tapsysteem waar een opslag capaciteit van 2 liter op zit. Je hebt een stijlvol apparaat waar je lekker gekoelde getapte pils uit kunt halen. Het apparaat heeft een formaat van 45 x 33,5 x 23,5 cm en is ongeveer 6,8 kg. Een slagje groter dus dan de The Sub Compact.

Hoe werkt The Sub?

De vaten voor The Sub zijn plastic fusten, gevuld met twee liter bier. Deze vaten zijn speciaal ontwikkeld voor The Sub. Het is dus niet mogelijk om andere fusten op het apparaat te bevestigen.

De vaten werken volgens het bag-in-bottle principe: binnenin zit een zak waarin het bier zit. Deze krimpt steeds verder, als je bier tapt. Er komt dus geen zuurstof in je bier, want dit komt de kwaliteit van je bier niet ten goede. Door de dubbele laag plastic blijft het bier ook donker en koel bewaard en kun jij langer genieten van een vers getapt pilsje.

Het tappen van een biertje uit The Sub

Het tapmechanisme is erg belangrijk voor je thuisgebruik ervaring van een biertje. Als je de hendel naar beneden haalt, begint het bier direct te stromen. Het is belangrijk tijdens de installatie dat je het tuitje goed vastdrukt op het tapmechanisme. Maar maak ook regelmatig het metalen schuifje even schoon, want ander kun je minder lang genieten van het apparaat. En dat zou natuurlijk zonde zijn.

The Sub

Je favoriete bier op The Sub

Ben je benieuwd of jouw favoriete bier ook op The Sub geplaatst kan worden? Doordat The Sub alleen werkt met speciale vaten, is het belangrijk om even te checken of jouw favoriete bier wel geleverd wordt. Gelukkig is er een zeer uitgebreid assortiment van bieren voor The Sub, zoals Radler, Affligem, Heineken, Desperado enzovoort. Bekijk hier alle merken.

Stappenplan voor installatie van The Sub

De ontwerpers van The Sub hebben het gelukkig eenvoudig gemaakt om deze thuis-tap te installeren en te gebruiken. En dat vinden we een groot pluspunt van dit apparaat. Want je wilt natuurlijk niet uren bezig zijn met het installeren van de juiste waterleidingen, elektra enzovoort. Maar je wilt lekker gaan genieten van een superieur biertje met twee vingers schuim.

  • Stap 1: Zet je bier vaten alvast in je koelkast. Zo koel je ze het snelste naar de beste temperatuur en bespaar je veel tijd. Op de vaten kun je een indicator vinden, waarop af te lezen is of je bier goed gekoeld is. Deze kleurt blauw als het vat koud genoeg is.
  • Stap 2: Haal de deksel van het vat, je vindt hierin een slangetje. Haal deze er uit en druk hem aan de bovenkant van het vat. (Druk hem goed aan, tot je een klik hoort.) Check of het slangetje goed vast zit. Als deze los schiet kan het veel schade veroorzaken aan je apparaat.
  • Stap 3: Open de deksel en haal het klepje van je tapkraan. Het biervat kun je nu plaatsen. Wanneer je het fust tegen de onderkant van de machine aandrukt hoor je een zoemend geluid van de compressor.
  • Stap 4: Sluit de slang aan van de bovenkant van de tapkraan en terug.
  • Stap 5: Sluit de klep van het apparaat en check of het slangetje niet klem zit. Wordt het lampje aan de voorkant van The Sub groen, dan ben je klaar om je eerste biertje te tappen!