Hertog Jan bierglazen

Hertog Jan bierglazen

Ben je een liefhebber en fijnproever van (speciaal) bieren? Dan weet je het vast allang, maar de verfijnde smaken van bier komen het best tot zijn recht in speciale bierglazen. Neem bijvoorbeeld een pils van Hertog Jan. Om alle aroma’s naar boven te laten komen, drink vers getapte bieren uit Hertog Jan bierglazen!

Welke verschillende type Hertog Jan bierglazen zijn er?

Hertog Jan bierglas fluitje – 20cl

Het fluitje, één van de bekendste van de Hertog Jan bierglazen. Het fluitje is vernoemd naar een champagneglas ‘flute’. Het gouden randje aan de bovenkant van het glas geeft een luxe beleving aan het Hertog Jan merk. Met zijn 20cl is dit glas erg geliefd in Nederland en uitgegroeid tot het standaard bierglas voor pils.

Hertog Jan bierglazen

Hertog Jan bierglas – 25cl

Waarschijnlijk de meest bekende onder de Hertog Jan glazen; het 25cl bierglas. Hij is rustig van vorm met een stevige voet eronder. Mede dankzij de smalle onderkant ligt dit bierglas prettig in de hand. Er zit een fraai gouden drinkrand bovenaan het glas en uiteraard ontbreekt het logo van Hertog Jan niet op het glas. Deze is verticaal bedrukt op het bierglas.

Hertog Jan Grand Prestige glazen – 25cl

De prestige glazen van Hertog Jan zijn perfecte glazen waarin je zoet en bittere smaken kan onderscheiden. De speciaal ontworpen glazen met voet hebben aan de voorzijde het logo van Hertog Jan. Uiteraard met een gouden randje aan de bovenkant van het glas.

Hertog Jan voetglas – 25cl

Met zijn smalle vorm en klassieke voetje heeft dit Hertog Jan bierglas een elegante uitstraling. Het past erg goed bij de bovengistende Hertog Jan Het Weerzien, waarbij alle smaken goed uitkomen.

Hertog Jan speciaalbier glas – 25cl

Geschikt voor een smaaksensatie bij de speciaal bieren van Hertog Jan. Deze originele glazen van Hertog Jan staan hoog op de voet en drinkt elegant weg. Ook in deze serie bierglazen zien we het logo van Hertog Jan aan de voorzijde en het bekende gouden randje aan de bovenkant van het glas.

Hertog Jan bierglazen

Hertog Jan Weizener glas – 30cl

De meeste mensen zullen het Weizener bier wel kennen van Hertog Jan. Dit verse bier van de tap of uit fles wordt het beste gedronken uit de speciaal daarvoor bestemde glazen van Hertog Jan. De smalle hoge vorm van het glas met stevige voet ligt stevig in de hand.

Hertog Jan Weizener glas – 50cl

Voor de echte liefhebbers van Weizener, daar zijn deze 50cl glazen erg geschikt voor. Om nog meer te genieten van dit verfrissende bier. Weinig opsmuk en stevig in de hand. Uiteraard voorzien van alle kenmerkende details van Hertog Jan.

Hertog Jan Pilsener glazen – 45cl

Dit zijn de glazen van Hertog Jan waar je meer bier in kwijt kunt. Het stevige glas met kenmerkende gouden randje en logo van het merk heeft ook nog een persoonlijk accent van de meesterbrouwer. Gerard heeft namelijk zijn duimafdruk in het glas laten verwerken.

Hertog Jan Tripel glazen – 25cl

Drink je een vers getapte tripel van Hertog Jan, drink deze dan uit de originele tripel glazen. Met het gouden randje en hoge voet, ligt dit glas elegant in de hand en komen aroma’s goed tot hun recht.

Hertog Jan Dubbel glazen – 25cl

Speciaal voor de Hertog Jan Dubbel: deze stevige bijzondere dubbel glazen. Ook deze zijn voorzien van een goud randje en bijbehorende Hertog Jan Dubbel logo. De glazen voelen stevig aan, wat goed past bij de smaak van een Dubbel bier.

Bekijk ook alle proefglazen van Hertog Jan, speciaal voor wanneer je een bierproeverij houdt. Ben je benieuwd hoe je het perfecte bierpakket samenstelt voor een echte proeverij? Check onze tips.

Beerwulf gemengd bierglazen pakket

Bij Beerwulf (leverancier van mooie speciaal bieren) kun je ook het bierglazen pakket aanschaffen. Deze glazen zijn namelijk speciaal ontworpen om bieren goed te proeven, met name geschikt voor lagers en Pilsener.