De Blade thuis-tap

blade

Ben je een echte bier liefhebber en geniet jij het meeste van een vers getapte pils? Neem dan een kijkje in de wereld van de Blade thuis-tap. We hebben deze uitgebreid mogen testen en zijn als groot liefhebber van verse bieren fan geworden van de Blade tap. Wil je weten waarom wij fan zijn? Lees dan zeker verder en kijk of deze thuis-tap ook iets voor jou is.

De Blade biertap

De Blade Company heeft als startup van Heineken de Blade biertap ontwikkelt. Het idee was om thuis, op kantoor of tijdens een feestje zelf je eigen biertjes te kunnen tappen. En dat is gelukt! Het is namelijk heel eenvoudig om met deze bier tap je favorieten bieren te drinken, zoals Heineken, Affligem, Birra Moretti enzovoort.

biertap kopen

Het design van de Blade

De Blade thuis-tap is een compact apparaat welke niet veel ruimte inneemt. Toch moet je er rekening mee houden dat het wel een flink fust op gaat, dus reserveer ongeveer 59 cm bij 47 cm op je aanrechtblad. Ben je juist op zoek naar een klein formaat biertap, neem dan een kijkje bij The Sub bier-tap.

De Blade heeft een professionele uitstraling en is een echte eyecatcher. Met name als het licht van de koepel bovenop de tap aanstaat. Wat een mooi detail van dit apparaat is dat je middels de zogenaamde ‘Dome’ het type bier kunt zien welke op de tap zit. Een beetje vergelijkbaar met de echte horeca tap, waar het embleem van het biermerk op de tapkraan zit. Zo is het voor iedereen duidelijk wat er geschonken wordt.

Ook heeft de Blade een stoere industriële uitstraling. Met veel metaal is hij daarom robuust en stevig van kwaliteit en zal hij niet zomaar stuk gaan. Al met al een prachtig ontwerp van Heineken.

blade

De biermerken voor een Blade fust

Met een Blade biertap haal je een geavanceerd apparaat in huis. De fusten van 8 liter zorgen voor vers getapt bier op een perfecte temperatuur. Zeker als echte fijnproevers van bier haal je met de Blade een fijne bier-tap in huis.

Maak met de Blade je getapte bier in een handomdraai, maar je wilt natuurlijk er wel zeker van zijn dat jouw favoriete bier ook geleverd wordt. Daarom hebben we een overzicht gemaakt van de bieren die beschikbaar zijn voor de Blade:

 • Heineken: de echte klassieker. Een perfect biertje met fruitige tonen en een gebalanceerde bitterheid.
 • Heineken 0.0: deze versie wordt steeds vaker gedronken als vervanging op de alcohol versie hierboven. Ook deze versie heeft verfrissende en fruitige smaken.
 • Birra Moretti: Een Italiaans biertje, met 4,6% alcohol. Een frisse smaak van hoge kwaliteit met een bittere nasmaak.
 • Affligem Blond: Een licht bittertje met 6,8% alcohol. Je proeft de citrus en tropische fruiten, met een licht bittere afdronk.
 • Amstel Radler: Met name in de zomer een groot favoriet voor velen. 2% alcohol waarbij je een combinatie proeft van Amstel pils en citroenlimonade.
 • Edelweiss: Afkomstig uit Oostenrijk proef je in dit bier groene appels, banaan en kruidnagel. Een verfrissend pils met 5,5% alcohol.
 • Lagunitas IPA: Met fruitige citrus aroma’s gecombineerd met denneachtige geuren, je proeft de Westcoast Style in deze Amerikaanse IPA.

Bekijk alle biersmaken.

De Blade fusten zijn beschikbaar in 8 liter. Daar kun je ongeveer 30 glazen bier uit halen. Ideaal bijvoorbeeld voor een feestje thuis. Maar geen paniek als je fust niet na 1 avond leeg is, want het bier is tot wel 30 dagen houdbaar. Een stuk langer dan de meeste andere thuis-taps.

Nog een tip: koppel je bier fust niet tussendoor los van het apparaat, maar maak deze eerst leeg. Je kunt namelijk een fust wat is los gekoppeld niet nog een keer aansluiten. Zonde dus als hier nog bier in zit. En is je fust leeg, gooi het dan weg bij het plastic. Het fust is namelijk gemaakt van PET, daardoor is het mogelijk om dit te recyclen.

Stappenplan voor installatie van de Blade

Om de Blade op de juiste manier te installeren raden we aan goed de gebruiksaanwijzing die meegeleverd wordt te lezen. Ook raden we aan om tussen de achterkant van de Blade en bijvoorbeeld een wand minimaal 5 centimeter ruimte te houden. Het apparaat moet namelijk zijn warmte kwijt.

 • Stap 1: Plaats de stekker in het stopcontact en zet de schakelaar aan.
 • Stap 2: Plaats de lekbak.
 • Stap 3: Maak de taphendel vast (met de bijgeleverde schroef).
 • Stap 4: Pak het fust en maak de slang los. Druk op de oranje knop tot je een klik hoort.
 • Stap 5: Open de klep bovenop de tapkraan en plaats het fust.
 • Stap 6: Plaats het slangetje in de tap, sluit de tap en verwijder het rode dopje.
 • Stap 7: Plaats de koepel over het fust. (Let op: de Blade blijft altijd aan staan als de fust is geplaatst!)
 • Stap 8: Je ziet het metertje aan de voorkant van de tap omhoog schieten. Deze geeft de inhoud van het fust weer. Check de temperatuur van het fust en geniet van een vers getapte pils!