De Krups biertap

Krups - the sub
krups biertap

Een lekker biertje smaakt natuurlijk het lekkerst wanneer deze net vers van de tap komt. Wil je graag zo nu en dan genieten van zo’n vers biertje, dan is een Krups biertap misschien wel wat voor jou. Krups heeft veel verschillende thuis-taps en we hebben de beste voor je uitgezocht.

Naast Krups zijn er natuurlijk nog veel meer biertaps voor thuisgebruik in de markt. Zo is er de Philips Perfect Draft met een fust inhoud van 8 liter. Lees hier onze beoordeling over dit krachtige apparaat.

De Krups biertap

Maar nu eerst de Krups biertap. Sinds 1846 is Krups een toonaangevende leverancier, waarbij het allemaal begon met de precisie weegschaal. Hedendaags is Krups een bekende speler op het gebied van allerlei apparatuur voor in de keuken, zoals koffiemachines, broodroosters en uiteraard de biertap.

In 2013 lanceerde Krups, samen met Heineken The SUB. Deze succesvolle samenwerking bracht een stijlvolle en strakke thuis-tap, die goed aansluit bij iedereen die een smaakbeleving op bier gebied willen ervaren. Maar de eerste tap die zij samen ontwikkelde, ontstond in 2004.

De BeerTender kent bijna iedereen wel. Dankzij dit apparaat kon iedereen thuis een perfect gekoeld biertje tappen en was daarom ook een groot succes. Maar de ontwikkelingen stonden niet stil en Krups heeft samen met Heineken gewerkt aan nieuwe en verbeterde modellen, zoals The SUB. Maar niet alleen The SUB is een bekende biertap van Krups. We lichten graag alle biertaps van Krups kort toe.

biertap kopen

Krups biertap: BeerTender

In 2012 is Krups gestopt met het nieuw produceren van de BeerTender. De afname van de BeerTender nam af en er kwamen verbeterde versies voor een thuis-tap op de markt. Tijd om verder te ontwikkelen, vond Krups.

In 2016 besloot Heineken om de BeerTender fusten uit de schappen te halen, omdat ook hier minder vraag naar was. Erg jammer natuurlijk voor iedereen die een BeerTender thuis had staan, want hiermee werd het apparaat nutteloos.

Gelukkig werd er een oplossing bedacht om de BeerTender toch bruikbaar te houden: Beertendertubes. Dankzij deze tubes kun je een Heineken biervat gelukkig weer aansluiten op de BeerTender en is deze weer bruikbaar. De Heineken vaten worden geleverd met een tapkraan. Deze kun je verwijderen en aansluiten met je eigen BeerTenderTube. Een mooie oplossing als je al eigenaar bent van de oude BeerTender.

krups biertap

Krups biertap: The SUB

Nadat de BeerTender al enige tijd op de markt was en men gretig dit apparaat aanschafte, zijn Heineken en Krups verder gegaan met het door ontwikkelen van de thuis-tap. Het apparaat moest op een aantal onderdelen verbeteren, maar ook qua design viel nog veel winst te behalen. Gelukkig is dit gelukt, waarmee The SUB echt een pareltje is geworden!

The SUB is beschikbaar in een aantal verschillende kleuren: rood, zwart en grijs. De bierfusten die alleen op deze apparaten kunnen hebben een opslag capaciteit van 2 liter. Hiermee haal je lekker gekoeld pils vers uit je tap. En dankzij het kleine formaat van 45 x 33,5 x 23,5 cm past hij vrij makkelijk op je aanrechtblad.

De SUB vaten van twee liter worden ook wel torps genoemd. Er zijn veel verschillende bieren beschikbaar voor deze tap. Ben je dus een liefhebber van een speciaal merk? Check hier dan even of deze tussen de opties zit.

Zoals elk bierfust hebben ook de torps een bepaalde houdbaarheidsdatum. Na aankoop dien je ze binnen een maand te gebruiken om optimaal van de kwaliteit te kunnen genieten. En nadat je het fust hebt aangesloten, is deze 15 dagen houdbaar. Wissel trouwens niet tussendoor van vat, want als deze eenmaal uit het systeem van The SUB is gehaald kun je hem niet opnieuw aansluiten.

Krups biertap: The SUB compact

The SUB compact is het kleine zusje van The SUB classic. Echter passen wel dezelfde vaten bier van twee liter in dit apparaat als bij de andere SUB modellen. Met de kwalitatief goede koeltechniek die alle SUB apparaten bevatten, kun je ook met The SUB Compact een heerlijk verkoeld biertje tappen.

Deze editie van de Krups biertap is een compact en elegant model. Ook is dit de goedkoopste van alle thuis-taps van Krups. Persoonlijk zijn wij erg enthousiast over dit model, maar we zijn niet de enige. Er zijn namelijk heel veel goede reviews te lezen over The SUB Compact.

Bekijk hier alle biersoorten die je kunt aansluiten op The SUB compact.