Brewdog IPA Punk

Brewdog IPA Punk

De Brewdog IPA punk is een Schots biertje, geïnspireerd op het Amerikaanse brouwproces waarbij andere hopsoorten worden gebruikt. Ben je benieuwd hoe deze Brewdog IPA punk smaakt, waar je het kunt kopen en hoe je hem kan combineren? Je leest er alles over in dit artikel.

De smaak van Brewdog IPA Punk

Dankzij de hoge concentratie van hop, is dit IPA bier van Brewdog bijzonder te noemen. Tijdens het brouwproces van dit bier werd de malt Marris Otter Extra Pale als basis gebruikt. Door er hopsoorten als Chinook, Ahtanum, Nelson Sauvin en Simcoe aan toe te voegen, werd de karakteristieke smaak ontwikkeld.

De blond-oranje kleur van het bier doet je denken aan perziken, met een witte (langhoudende) schuimkraag. Je ruikt er fruitige tonen, gras en hooi in terug. In je mond proef je een fruitige smaak van perziken en tropische vruchten. Zoals mango, papaja, ananas en lychees. Daarna volgt een uitgesproken en droge bitterheid die wat langer aanhoudt in je mond. Dit maakt dit bier extra bijzonder en één om zeker uit te proberen!

Ben je een kenner of liefhebber van bijzondere smaken en sensaties van bieren. Dan zit je BrewDog wel goed. Het is een jong Schots bedrijf, waar ze erg creatieve smaken ontwikkelen. Een brouwerij die steeds groter en bekender wordt. De moeite waard om ze goed in de gaten te houden voor nieuwe smaakontwikkelingen.

Bekijk hier alle bieren van Brewdog.

Brouwerij Brewdog

Brewdog is, zoals eerder genoemd, een jong Schotse bierbrouwerij. In 2007 besloten Martin en James (allebei toen slechts 24 jaar oud) om een eigen brouwerij op te richten. Vanaf de achterkant van oude busjes verkochten ze hun gebrouwen bieren op lokale markten.

Beide jongens staan bekend om hun marketing en unieke benadering van het speciaalbier. Ze doen het allemaal net een beetje anders. Zo geven ze bijvoorbeeld hun bierrecepten gewoon gratis weg, iets wat we bij bijna geen één andere brouwerij zien. Maar ze hebben ook andere bijzondere acties. Wist je dat ze in 2017 in Columbus, Ohio (VS) hun eerste speciaalbier-hotel hebben opgezet? Elke kamer is uitgerust met een biertap, een koelkast met bier en de kamers hebben uitzicht op de brouwerij. Er is zelfs een bier-spa ontworpen!

Zoals je ziet is Brewdog behoorlijk excentriek. Ze doen op een andere manier zaken, hebben een bijzondere marketing maar ook mooie toekomstplannen. Zo hopen ze een Brewdog brouwerij te openen in Brisbane Australië, willen ze 20% van de bedrijfswinsten schenken aan goede doelen en hun personeel.

Glaswerk Brewdog IPA Punk

Ben je een grote liefhebber van een Brewdog IPA? Dan heb je vast al ontdekt dat dit bier het beste tot zijn recht komt wanneer je deze drinkt uit een geschikt glas. We hebben het beste glaswerk voor deze IPA uitgezocht, zodat de aroma’s, geuren en smaken het beste tot hun recht komen. Maar het oog wil ook wat.

Wij vinden de uitstraling die Brewdog aan al zijn bieren meegeeft, bijzonder te noemen. Het glaswerk passend bij dit bier, heeft daarom ook de kenmerkende uitstraling van Brewdog meegekregen. Hierdoor krijg je een compleet plaatje; zowel qua smaak als uitstraling past het goed bij elkaar. Bekijk hier het glaswerk.

Inhoud / ingrediënten Brewdog Punk IPA

Zoals we al hadden genoemd, deelt Brewdog gewoon zijn recepten. Maar ook qua smaken kleuren ze lekker buiten de lijntjes. Dit zien we terug in dit Punk IPA bier. Dankzij de vele verschillende hopsoorten, krijgt dit bier vele smaaklagen. In het bierproces zijn de volgende ingrediënten gebruikt:

 • Water
 • Mout (Marris Otter Extra Pale)
 • Diverse hoppen (Chinook, Simcoe, Athanum en Nelson Sauvin)
 • Gist
 • Overige smaaktoevoegingen

Spijzen die passen bij Punk IPA

Wil je wat inspiratie welke spijzen er goed passen bij dit lekkere IPA bier? Combineer het dan met een pizza salami, vlammetjes, pittige curry gerecht, salades, vette vis en romige kazen.

Eigenschappen van Brewdog IPA Punk

 • Brouwerij: Brewdog
 • Biersoort: IPA
 • Stijl: American IPA
 • Land van herkomst: Schotland
 • Alcoholpercentage: 5,6%
 • Kleur: Blond / perzik oranje
 • Aroma’s: tropische en exotische vruchten
 • Smaak: Frisse fruitsmaken en krachtige bitterheid
 • Spijzen: Salades, kip, gevogelte, witvis, vette vis, jonge en romige kazen
 • Gisting: Bovengistend

Wat is een IPA bier?

IPA is een afkorting van India Pale Ale. Het verhaal luidt dat Britse soldaten – tijdens de Engelse kolonie in India – snakte naar hun eigen Britse pils. Helaas was dit bier niet zo lang houdbaar, dan het de overtocht van 4 maanden naar India overleefde.

Gelukkig was er de uitvinding om meer hop en alcohol aan het bier toe te voegen, waardoor de houdbaarheidsdatum flink kon worden verlengt. En zo konden de Britse soldaten hun dagelijkse pint ophalen (ze hadden recht op één pint per dag). Door het toevoegen van meer hop en alcohol aan het bier, ontstond de kenmerkende smaak die we nu nog kennen van IPA. Het smaakt wat bitterder, fruitiger en frisser dan originele pils.

Benieuwd naar nog meer IPA bieren? Bekijk onze favorieten!