Jopen IPA

jopen ipa

Ben je liefhebber van IPA’s? Dan heb je vast al eens een Jopen IPA geproefd! Brouwerij Jopen heeft (gelukkig) meerdere IPA’s gecreëerd, waar we als Nederlanders trots op mogen zijn. Ben je benieuwd welke Jopen IPA het beste bij jou past? Lees dan zeker verder.

De verschillende Jopen IPA’s

Bij de brouwerij van Jopen hebben ze al meerdere goeie IPA’s gebrouwen die we graag met je willen delen. Een IPA staat voor India Pale Ale en staan bekend om de hoppige, fruitige en bittere smaken. Dit proef je ook terug in alle Jopen IPA.

#1 Mooie Nel IPA

De Mooie Nel IPA is geïnspireerd op de lange zeereizen tijdens de koloniën, die erg zwaar waren. Je proeft de fruitige hoppigheid met een bittere afdronk. Maar ook smaken als een mix van fruit, zoals lychee, abrikoos en papaja kun je vinden in de Mooie Nel IPA. In de afdronk proef je citrusfruit, dennen en een vleug bitterheid. Een blonde IPA met een hoge gisting en 6,5% alcohol.

#2 Blurred Lines IPA

De Blurred Lines van Jopen is geïnspireerd op de klassieke New England IPA: troebel en fruitig. De troebelheid komt door het gebruik van gerst, tarwe en haver. Er zit een klein bittertje aan deze IPA, maar ook veel fruitige tropische tonen. De aroma’s van citrus, passievrucht, ananas, perzik en mango komen je tegemoet. In een hoge gisting gebrouwen en de Blurred Lines heeft 5,3% alcohol.

#3 NON IPA

Hier worden wij blij van; een alcoholarme IPA die al meerdere prijzen in de wacht heeft gesleept. Erg prettig om aan te kunnen bieden tijdens een gezellige bierproeverij, wanneer er iemand geen alcohol wil drinken. Deze Jopen Non IPA heeft een speciaal soort gist in zijn brouwproces gehad, waardoor suikers nauwelijks zijn omgezet in alcohol. En de toegevoegde hop heeft deze IPA smaakvol en fruitig gemaakt. De troebelheid van deze IPA komt door de gerst, haver en tarwe. Je hebt hiermee een fruitig, moutig en licht bitter alcoholarm biertje in de hand.

#4 Heavy Cross

De Heavy Cross van Jopen is een extra zwaar gehopte IPA. En dit proef je ook wel. De smaken zijn zwaar en aanwezig, zoals citrus, ananas en tropisch fruit. De afdronk heeft een sterke bitterheid. Het alcoholpercentage in deze IPA is ook vrij stevig, namelijk 10.0%. Deze IPA is voor de echte liefhebber, die wel wat smaken aan kan. Begin daarom ook niet direct met dit bier, maar werk naar deze IPA toe tijdens een bierproeverij.

#5 Let There Be Light

Wil je een echt zomers en tropische Jopen IPA bier? Probeer dan deze Let There Be Light. Er is gebruik gemaakt van Amerikaanse hopsoorten, het bier is licht troebel met zachte smaken. De vele fruittonen die je proeft zijn tropisch fruit, grapefruit en citrus. Het heeft een laag alcoholpercentage en drink daarom erg prettig in de lente en de zomer. Gelukkig is dit geen waterig IPA bier, maar juist heel fruitig.

#6 Hop Zij Met Ons

Met deze Hop Zij Met Ons heeft Jopen het eerste glutenvrije IPA bier op de Nederlandse markt gezet. De uitgesproken smaak is een mix van tropisch fruit en citrus. Daarnaast proef je de dennensmaak. Gelukkig met het bittertje wat zo kenmerkend is van een IPA. Met een hoge gisting gebrouwen en deze IPA heeft 6% alcohol.

#7 Jacobus

Deze Pale Ale van Jopen; de Jacobus is vernoemd naar de Jopenkerk. Deze Amerikaanse stijl Pale Als heeft een fruitig bittertje, dankzij de Amerikaanse hoppen. Verder zijn er geurige aroma’s te herleiden, zoals citrusfruit, sinaasappel, grapefruit, dennen en karamel. Deze fruitige tonen worden gecombineerd met peperige tonen uit de rogge en karamel. Als afdronk proef je een duidelijke hop-bittere nasmaak.

#8 Hypercolour

Een IPA met een sterk karakter en alcoholpercentage (8,5%). Je proeft veel fruittonen maar ook verschillende hopsoorten. De Eclipse hopsoort die is gebruikt voor de Hypercolour geeft deze IPA de smaken van citrus en passievrucht mee. Maar ook hinten van kokos en munt proef je terug. Deze bijzondere smaakcombinaties maken deze Jopen IPA de moeite waard om te proeven!

#9 Didgeridipa

Deze dubbele IPA is vol van Australische en Nieuw-Zeelandse hopsoorten. Je proeft er citrus, perzik en passievrucht in terug, maar ook een vleugje ananas. Het is een bittere DIPA, maar zeker ook fruitig. Ook het stevige alcoholpercentage van 8% geeft de Didgeridipa een stevig karakter.

#10 Supermassive Black IPA

Ze hebben bij Jopen voor alle bieren goede titels bedacht, zo ook bij deze Supermassive Black IPA. Een volle IPA met fruitige, hopbittere smaken. Je proeft er zelfs een lichte roast smaak in terug. Drink deze IPA niet stevig door, maar geniet intens van elke slok.

 

Heb je dorst gekregen in een IPA bier? Of ben je op zoek naar een cadeau voor een IPA bierliefhebber? Bekijk dan eens al onze favoriete IPA bierpakketten.