Lowlander IPA

Lowlander IPA

Ben je een liefhebber van IPA bier? Dan heb je vast de Lowlander IPA geproefd. Is dit nog niet het geval? Snel je dan naar de supermarkt en test dit fijne biertje!

De smaak van Lowlander IPA

Je wilt natuurlijk weten hoe deze Lowlander IPA smaakt. Deze India Pale Ale is met veel hop en extra ingrediënten gebrouwen, om veel diepgang te creëren. Zo zijn er twee bijzondere ingrediënten toegevoegd, zoals koriander en witte thee. Dat klinkt misschien gek, maar deze twee zorgen voor de frisse en kruidige smaak.

Brouwerij Lowlander

Lowlander IPA wordt gebrouwen in de enige echte Lowlander bierbrouwerij. Deze staat in Amsterdam en is opgericht in 2015. Een jong bedrijf dus, maar ze hebben al wel 16 bieren in het assortiment. De letterlijke vertaling van Lowlander Beer is Lage Landen bier. Dit associeert natuurlijk met Nederland, waar dit bedrijf opgericht is.

Het bijzondere aan de Lowlander brouwerij is dat zij het net even anders doen dan de meeste brouwerijen. Ze brouwen bijvoorbeeld zogenaamde Botanicals en unieke ingrediënten. Elke botanisch gebrouwen bier heeft zijn eigen verhaal en smaak. “Chief Botanical Officer” Frederik Kampman werkte jaren in gin- en jenever brouwerijen, waardoor hij veel geleerd heeft over kruiden en specerijen. Deze kennis heeft hij overgebracht in het Lowlander brouwerij proces, waarmee de botanisch gebrouwen bieren zijn geboren.

Lowlander heeft drie speciaal-bieren op de markt, namelijk Lowlander IPA, Lowlander White Ale en Lowlander Poorter.

Spijzen voor bij Lowlander IPA bier

Ben je op zoek naar een passend recept, waarbij de smaak van een Lowlander IPA bier heel goed tot zijn recht komt? Probeer dan dit recept: IPA marmelade & loempia’s met gerookte eend. Een tropisch gerecht, waarbij de pittige smaken en geroosterd vlees goed past bij de fruitige tonen van het IPA bier.

Lowlander IPA kopen

Je kunt de Lowlander IPA’s op veel verschillende plekken aanschaffen. Van de glazen flesjes van 33ml per stuk, maar ook een Lowlander thuis-tap. Heb je thuis The SUB tap staan, dan kun je er een 2 liter tap-vat op aansluiten van Lowlander. Intern zijn wij erg te spreken over The SUB thuis tap. Wil je meer weten over onze ervaringen met dit apparaat? Lees dan ons artikel over The SUB.

Bekijk ook eens de Lowlander Winter IPA. Een botanisch gebrouwen winter bier, waarbij je tonen van sparrennaalden en jeneverbessen zal terug proeven. Wat ons betreft een goede opvolger van het Lowlander IPA. Lekker bij gegrilde groenten en gegrild gevogelte.

Lowlander IPA 0,3%

Naast de normale Lowlander IPA bestaat er ook een alcoholarme variant: de Lowlander IPA 0,3%. Ook dit bier is botanisch gebrouwen, waarbij je de smaken van mango, kardemom en sinaasappel terug proeft. Dit sappige en frisse bier heeft een prettige afdronk en bitterheid. Serveer er Indiase gekruide courgetteburgers bij en je hebt een smakelijk feestje! Hij balanceert namelijk erg goed bij pittige Indiase curries en gerechten.

Eigenschappen van Lowlander IPA

  • Brouwerij: Lowlander Beer
  • Biersoort: IPA (India Pale Ale)
  • Alcohol: 6.0%
  • Categorie: Blond en krachtig
  • Spijzen: Gekruide gerechten, vlees gerechten, pittige en belegen kazen, zoete desserts
  • Drinktemperatuur: 6 graden Celsius
  • Drinkmoment: Terras, BBQ, in goed gezelschap en tijdens het eten
  • Gisting: Bovengisting

Wat is IPA?

We hebben het de hele tijd over Lowlander IPA bier, maar wat betekend IPA eigenlijk? Deze afkorting staat voor India Pale Ale. Dit bier wordt niet gebrouwen in India, maar is gebrouwen vóór India. Maar dan gaan we even heel ver terug in de geschiedenis. Tijdens de kolonisatie van Engeland waren er veel Britse soldaten in India gestationeerd. Zij hadden elke dag recht op 1 pils en dronken het liefst hun eigen Britse gouden pils.

Helaas overleefde het Britse bier vaak de overtocht van 4 maanden niet, omdat het bier niet zo lang houdbaar was. Gelukkig werden er nieuwe ontdekkingen gedaan, om de houdbaarheid te verlengen. Dit was om meer hop en alcohol toe te voegen aan het bier. Op deze manier is het IPA bier ontstaan, net als de kenmerkende fruitige en bittere smaak die we kennen van IPA. Het bier is dus niet ín India ontdekt, maar wel gebrouwen voor India.

*Tip: Drink jouw lievelings IPA altijd uit een daarvoor bestemd glaswerk. Op deze manier komen de smaken en aroma’s het beste tot hun recht en geniet jij optimaal van het bier.

Heb je binnenkort een feestje? Of wil je een proeverij organiseren en ben je groot fan van IPA bieren? Wij hebben een mooie verzameling gemaakt van de lekkerste IPA bierpakketten, waarmee je jouw gezelschap kunt verrassen. Van erg bitter tot heel fruitig, van zomer tot winter. Alle smaken en stijlen zitten er tussen, dus kies diegene die jouw aanspreekt.