Vedett IPA

vedett ipa

Lekker in het zonnetje, op het terras of in je eigen tuin. Dan past een Vedett IPA er natuurlijk prachtig bij. Lekker koud, terwijl je de laatste zonnestralen nog voelt branden. Blond, verfrissend en dorstlessend. Dat past helemaal bij deze Vedett IPA. Loopt het water al in je mond? We vertellen je alles over dit heerlijke speciaalbier, zodat jij hier snel van kunt genieten!

De smaak van Vedett IPA

Wij zouden de smaak van Vedett IPA omschrijven als een smaakvolle bittere IPA, met fruitige tonen. Zo proef je frisse, fruitige, bloemige tonen, waarbij je een vleugje van de zoetigheid van karamel proeft. Het heeft een aanhoudende afdronk wat je smaakpupillen prikkelt. Een lekker, maar vooral verfrissend biertje, perfect voor een zomerse dag!

Wat ons wel opvalt bij de Vedett IPA is dat de witte schuimkraag snel kleiner wordt. Hij verdwijnt niet helemaal en blijft wel aan het glas kleven. De bekende citrus geuren komen je tegemoet, als je je neus bij het glas houdt. De sinaasappel smaak is makkelijk te proeven, maar ook tinten van perziken proeven we erin terug. Er is een beetje koolzuur aanwezig, net genoeg om het prettig te vinden. Het mondgevoel is wel dun en de nasmaak is helaas snel weg.

Wat is IPA?

IPA staat voor India Pale Ale, een bierstijl binnen de categorie Pale Ale. Dit bier is extra hoppig en vaak wat bitterder dan normale pils. Het werd voor het eerst gebrouwen in Engeland en is ontstaan om de verre overtocht naar India te kunnen maken. Zo gaan de verhalen dat de Britse soldaten die in India aan het werk waren, baalden dat hun Britse pils de overtocht van 4 maanden niet overleefde. Door meer hop en alcohol aan het bier toe te voegen, ontstond het IPA bier. De houdbaarheid werd door deze toevoegingen verlengd en een nieuw soort bier was geboren.

Er zijn drie soorten IPA bier: English IPA, American IPA en Imperial IPA. De Vedett IPA valt onder de English IPA, waar vaak fruitige, geroosterde smaken de hoofdrol spelen. Mout is hierin ook erg belangrijk en worden er niet teveel aromatische hoppen toegevoegd.

Waar wordt Vedett IPA gebrouwen?

Deze fijne Vedett IPA wordt gebrouwen in Brouwerij Duvel Moortgat in België. Vanaf 1871 staat Jan-Leonard Moortgat aan het roer van de van oorsprong boerderij-brouwerij Moortgat. In zijn eerste pioniersjaren probeert Jan-Leonard hoge gistingsbieren aan de man te brengen, maar dat is geen gemakkelijke opgave. Gelukkig lukt hem dit met wisselend succes. Maar dankzij doorzettingsvermogen en gedrevenheid is deze brouwerij uiteindelijk een succesverhaal gebleken.

Vandaag de dag levert Duvel aan meer dan 60 landen zijn bieren. Met respect voor het originele receptuur en rijpingsperiode is Duvel bij vele een favoriet merk geworden. En ook de Vedett IPA mag er wezen.

Vedett IPA glaswerk

Elke bieren liefhebber weet dat het belangrijk is uit welk glaswerk je jouw favoriete bier drinkt. Dit geldt ook voor een Vedett IPA. Dankzij de vorm van de Vedett IPA glazen, komen de aroma’s het beste tot hun recht. De smaak en geuren verspreiden zich goed, maar de glazen drinken ook prettig. Bekijk hier de officiële Vedett glazen.

Ingrediënten Vedett IPA

In het Vedett bier vindt je geen echte bijzondere ingrediënten, maar het is vooral de verhouding die dit IPA tot heerlijk dorstlessend maken. Je treft in dit bier water, gerstemout, hop, glucosestroop en gist aan.

Vedett IPA 0%

Helaas is er nog geen Vedett IPA 0% op de markt. We hopen binnenkort hier meer informatie over te kunnen delen.

Spijzen die goed passen bij Vedett IPA

Ben je op zoek naar mooie spijs combinaties met de Vedett IPA? Probeer dan een malse varkenshaas of een pittige oosterse wok maaltijd. De bitterheid in het Vedett bier blust op een goede manier de smaken van de spijzen, en kunnen deze zelfs versterken.

Eigenschappen van Vedett IPA

  • Brouwerij: Vedett
  • Land: België
  • Biersoort: India Pale Ale
  • Bier type: Speciaalbier
  • Alcoholpercentage: 6,0%
  • Gisting: Bovengisting
  • Beste drink temperatuur: 8 graden Celsius
  • Categorie: Blond en krachtig
  • Spijzen: Vette vis, gekruide gerechten zoals oosterse wok-gerechten, vleesgerechten, pittige en belegen kazen
  • Perfecte drinkmoment: Terras, BBQ, in goed gezelschap

Heb je na het lezen van dit artikel dorst gekregen in een lekker IPA bier? Of ben je op zoek naar een cadeau voor een IPA liefhebber? Check dan onze favoriete IPA bierpakketten voor het perfecte cadeau!