Biertap thuis | Welke past het beste bij jou?

biertap thuis

Een biertap thuis, wie wil dat nou niet? Een lekker vers getapt biertje, perfect met twee vingers schuim. De beste traktatie na een lange dag werken! Breng dit geniet-moment van de kroeg of terras naar huis, met de beste biertap voor thuis gebruik.

De laatste jaren zien we een grote verschuiving op gebied van dranken. Waar vroeger men hele proeverijen organiseerde voor de lekkerste wijnen, zijn er nu grote groepen fans te vinden voor bieren. Van speciaalbier tot alcoholvrij, iedereen heeft zo zijn favorieten. En deze fijnproevers hebben allen hun eigen voorkeuren voor smaken.

We zijn daarom ook erg enthousiast dat er steeds meer bieren op fusten te verkrijgen zijn, die je kunt toepassen in je biertap thuis. In dit artikel leggen we je alles uit op gebied van de biertap voor thuis gebruik. Welke thuis-taps zijn er allemaal en welke vinden wij het beste. Lees snel verder.

Wat houdt een biertap voor thuis precies in?

Een biertap voor thuis – ook wel een thuis-tap genoemd – in een kleine versie van de tap die je misschien wel kent van de kroeg. Maar het is voor weinig huishoudens mogelijk om een echte tap te installeren die we uit de kroeg kennen.

De vele technische installaties die je daarvoor moet aanleggen, de kosten maar ook de ruimte die zo’n apparaat inneemt. Maar wil je wel genieten van een vers getapt biertje, dan is de thuis-tap een oplossing. Zonder moeilijke installaties, afvoeren en verbouwingen, kun je al een biertap voor thuis aanschaffen.

Top 3 Beste Biertap thuis | Welke biertap past het beste bij jou?

Er zijn meerdere leveranciers die kwalitatief goede bier taps hebben ontwikkeld voor thuisgebruik. Maar welke past nu het beste bij jou. Er zit veel verschil in de grote van het apparaat, de inhoud van de bierfusten, extra aanvullende kosten en uiteraard de prijs.

Om het voor jou makkelijker te maken hebben wij onze top 3 van beste biertap voor thuis geselecteerd. Deze drie behoren wat ons betreft tot de beste prijs-kwaliteit verhouding. Maar ook de diversiteit van bieren die je erop kunt aansluiten is een belangrijk item geweest in deze top 3. Ben je benieuwd geworden naar onze keuzes?

Tip 1: De Blade

De Blade is een echte eyecatcher! De kwalitatief stevige biertap voor thuis heeft een professionele en industriële uitstraling. Het metalen ontwerp is robuust, stevig van kwaliteit en gaat niet zomaar stuk. De zogenaamde ‘Dome’ waar je de bier fust in kunt plaatsen geeft De Blade een fancy look, met name als het licht in de koepel aanstaat. Je ziet direct welk bier er geplaatst is in het apparaat. De 8 liter fusten geven je perfect vers getapt bier op een goede temperatuur.

Lees onze volledige review over De Blade hier. 

biertap kopen

Tip 2: The SUB

Qua design is The SUB onze absolute favoriet. Een sensatie voor het oog, waarbij dit kleine formaat heel goed gewoon in je keuken kan worden bewaard. De biervaten voor The SUB zijn gevuld met twee liter bier, welke speciaal voor dit apparaat ontwikkeld zijn. Je kunt dus geen andere fusten in het apparaat kwijt. Ook de prijs is erg aantrekkelijk, want The SUB koop je al vanaf €99,-

Lees onze volledige review over The SUB hier. 

Tip 3: Perfect Draft Philips

De thuis-tap van Philips: Perfect Draft is een kwalitatief goed apparaat om vers getapte bieren mee te tappen. De zes liter fusten die hierop passen, zijn er in heel veel biersmaken te vinden. Van gewoon pils tot speciaal bieren. Bekijk hier alle bierfusten. Samen met de temperatuurmeter, versheid indicatie en volume indicatie is dit een compleet apparaat waar je veel plezier aan kunt beleven.

Lees onze volledige review over Perfect Draft Philips hier.

biertap kopen

Onze conclusie over de beste biertap thuis

Met de biertap Blade heb je voldoende inhoud in het fust om een grotere groep mensen van een vers getapt biertje te voorzien. De kwalitatief stevige tap gaat lang mee en er is volop keus aan pils en speciaal bieren.

The SUB is een ideaal model als je van design houdt en regelmatig wilt wisselen van biersmaken. Je fusten zijn niet heel groot – twee liter – waardoor je wat sneller een nieuwe fust kunt aansluiten. Met name voor de fijnproevers een fantastische thuis-tap.

De Perfect Draft Philips is een alleskunner. Van een bier fust inhoud van 6 liter tot veel keuzes van biersoorten. Helaas lever je wel in op design, daar scoren de Blade en The SUB hoger in. Maar de Perfect Draft van Philips is een zeer fijne tap voor de speciaalbier liefhebber.