Heineken Blade fust

biertap kopen
biertap kopen

Ben jij de trotse bezitter van je eigen Blade thuis-tap? Of denk je erover na om deze aan te schaffen? Dan heb je natuurlijk een Heineken Blade fust nodig. Want wat is er nou fijner dan na een werkdag te genieten van een vers getapt koud pilsje?

We hebben eerder al een artikel geschreven over de Blade thuis-tap. Wil je onze bevindingen en ervaringen hiervan weten? Lees ons artikel hierover.

Maar de Heineken Blade fust; waar moet je allemaal rekening mee houden? Wat kosten ze en waar kun je ze het beste kopen? Hoe lang blijft een Blade fust goed? Alles wat je moet weten over deze fusten hebben we hier voor je verzameld.

De Heineken Blade fust

Heineken is wereldwijd één van de meest bekende biermerken. Deze Nederlandse uitvinding wordt daarom ook veel gedronken en zal je vaak tegenkomen als losse bier-tap. En ook voor de Blade thuis tap is er een Heineken fust beschikbaar.

De reden waarom Heineken zo populair is, komt door zijn frisse, fruitige aroma’s met een licht bittere afdronk. Ook de heldere kleur maakt hem erg aantrekkelijk. Heineken wordt uitsluitend van natuurlijke grondstoffen gebouwen, waaronder gerstemout, hop, water en A-gist.

De Heineken Blade fust heeft een inhoud van acht liter. Je kan daarmee ongeveer 32 vaasjes van 25 cl mee tappen. Het bier blijft ongeveer dertig dagen goed, als je de tap hebt geopend. Dit is best lang, want de meeste thuis-tap systemen garanderen een houdbaarheid van ongeveer vijftien dagen. Daarmee kun je de Blade uniek noemen!

Elke fust wordt geleverd in een doos met een afmeting van 20,9 x 21,5 x 38,1 cm. De meeste mensen kunnen deze gewoon in de koelkast bewaren, een ideale plek voor een bierfust. Oja, het is ook belangrijk om te weten dat je de Blade fusten niet kan combineren op een andere thuis-tap. De Heineken Blade fust is speciaal gemaakt voor de Blade. Je kunt een apparaat stuk maken als er een verkeerde fust op wordt gemonteerd. Geen aanrader dus.

Ben je benieuwd welke bier smaken er nog meer zijn, naar Heineken? Bekijk hier alle opties.

Heb je de Heineken Blade fust aangesloten, dan kun je het bier koelen tot wel 2 graden. De meeste mensen vinden dit de beste temperatuur voor een Heineken pils. Je bier blijft goed koud, dankzij het apparaat. Wil je snel genieten van je nieuwe bier fust? Leg hem dan een paar uur in je koelkast, voordat je hem aansluit op de Blade. Hij koelt op de onderste plank in de koelkast sneller dan via het eigen systeem van de Blade.

blade

Waar koop je een Heineken Blade fust?

Er zijn weinig aanbieders waar je een Heineken Blade fust kunt kopen. Deze zijn alleen online te vinden, bij Beerwulf en Albert Heijn. Gelukkig zijn de prijzen voor de vaten relatief goedkoop, dus dat maakt weer een hoop goed. Ook leveren beide partijen snelle levertijden. We verwachten wel dat er in de toekomst meer leveranciers zullen komen voor de Blade fusten.

Hoe vervang je een Heineken Blade fust?

Gelukkig heeft de leverancier van de Blade het ons makkelijk gemaakt. Het vervangen van een Heineken Blade fust gaat aan de bovenzijde van de biertap. De “Dome” / deksel kan worden verwijderd en dan heb je toegang om het fust te wisselen. Er rust geen statiegeld op de fusten, maar je dient ze bij het plastic afval weg te gooien.

Bekijk hier een korte film over hoe je een Heineken Blade fust makkelijk kunt vervangen.

Heeft de Heineken Blade fust een houdbaarheidsdatum?

Jazeker, net als alle andere fusten heeft ook de Heineken Blade fust een houdbaarheidsdatum. Vanuit de leverancier wordt een goede bierkwaliteit gegarandeerd tot 1 maand na aankoop. Na deze datum gaat de kwaliteit van het bier achteruit.

Bewaar daarom ook je vat op een koele, droge en donkere plek, zoals bijvoorbeeld je koelkast of kelder. Zo kun je genieten van de beste biersmaak en ervaring.

biertap kopen

Wat kost een Heineken Blade fust?

Als je kijkt op de site van Beerwulf dan zie je dat er verschillende prijzen gelden voor een Heineken bier fust. De prijzen variëren van 22 tot 36 euro en is afhankelijk van het type bier. Er zijn regelmatig aanbiedingen, dus hou deze zeker in de gaten.

Ben je benieuwd welke bier smaken er nog meer kunnen worden toegepast op de Blade systemen? Neem eens een kijkje op Beerwulf en zie het brede assortiment. Of bekijk hier de actuele prijzen voor de nieuwste Blade apparaten.