Heineken tapvat

Heineken tapvat

Ben je op zoek naar een Heineken tapvat? Dan zit je hier goed. We hebben alle informatie rondom de Heineken tapvat voor je verzameld, maar ook uitgezocht waar je deze het beste kunt kopen en hoe je ze dient te gebruiken. Lees daarom snel verder.

Ben je liefhebber van vers getapt bier? Dan ken je vast wel de thuis-tap. Je hoeft namelijk niet meer naar het café om een koud getapt biertje te kunnen drinken, maar kunt dit gewoon zelf thuis doen. Van gewoon pils tot speciaal bieren, het assortiment van mogelijkheden is erg groot.

Ben je nog zoekende welke tap het beste bij jou past? Wil je zo nu en dan genieten van een lekker speciaal biertje of liever een grotere groep mensen van bier voorzien? En wil je een tap machine daarvoor aanschaffen of heb je liever een los tapvat? Allemaal vragen waar je eerst antwoord op moet zien te vinden, voordat je over gaat op de aanschaf van vaten bier.

Wat is een tapvat?

Dankzij technologie hebben we de mogelijkheid om thuis vers bier te tappen. Hiervoor kun een tapmachine voor thuisgebruik aanschaffen, maar je kunt ook kiezen voor een los tapvat. Dit is een bierfust waar je los een kraantje op kunt maken, waardoor je zelf bier hieruit kunt tappen.

Het verschil met een tapmachine is dat deze het fust op een constante manier koel kan houden. Een los tapvat kan dit niet. Maar gelukkig kun je deze wel gewoon in de koelkast goed koud maken.

vaten bier

Welke smaken zijn er als Heineken tapvat?

Ben je een echte fijnproever op het gebied van bier? Dan wil je wellicht nog wel eens wisselen in speciaal bier. Gelukkig is deze mogelijkheid er bij een Heineken tapvat. Er zijn tal van bieren, van pils tot speciaal bier. En omdat de vraag naar een Heineken tapvat steeds groter wordt, verwachten we dat de smaken zich ook steeds verder uitbreiden. De smaken die momenteel verkrijgbaar zijn:

  1. Affligem Blanch – Witbier / 4,8% / 5 liter
  2. Affligem Blond – Blond bier / 6,8% / 5 liter
  3. Desperados – Lager bier / 5,9% / 5 liter
  4. Fischer Tradition – Lager bier / 6.0% / 5 liter
  5. Heineken – Lager bier / 5.0% / 5 liter
  6. Krombacher Pils – Pilsner & Hoppy Lager / 4,8% / 5 liter
  7. Paulaner Munchner Hell – Lager bier / 4,9% / 5 liter
  8. Paulaner Weissbier – Weizenbier / 5,5% / 5 liter
  9. Pelforth Blonde – Lager bier / 5,8% / 5 liter

Bekijk hier de bijbehorende prijzen voor een Heineken tapvat.

Hoe werkt een Heineken tapvat?

Heb je een vijf liter Heineken tapvat aangeschaft, dan kun je heel eenvoudig werkend krijgen. Maar eerst heb je even wat geduld nodig, want het tapvat moet wel ongeveer 10 uur in de koelkast liggen om goed koud te worden. Koel de tap goed terug naar 3 graden, zo kun je het langste genieten van een koel biertje.

Leg je bierfust nooit in de vriezer. Je loopt dan het risico om het bier kapot te maken. De kwaliteit gaat flink naar beneden, maar ook het tapvat zelf kan kapot gaan. Dit zou zonde zijn, neem daarom de tijd om het bier vroeg van te voren in de koelkast op te slaan.

Nadat de tap op goede temperatuur is gekomen hoef je alleen de losse tap op het fust te monteren. Dit tapkraantje geeft je de mogelijkheid om het bier te tappen. Let wel: de eerste paar bieren zullen flink wat schuim bevatten. Dit wordt na gelang je bier tapt steeds beter in verhouding.

Eenmalig tap

Een Heineken tapvat is voor eenmalig gebruik. Als de tap leeg is, kan deze niet opnieuw worden gevuld. Dit heeft onder andere te maken met de druk die op het fust moet staan, om goed geschuimd bier te krijgen. Bij elk nieuwe tapvat wordt er een tapkraantje bij geleverd, dus deze hoef je ook niet te bewaren.

Wil je weten welke biersoorten er allemaal beschikbaar zijn als 5 liter tap? Bekijk hier alle soorten. 

Twijfel je of een los tapvat goed bij je past en wil je jezelf verdiepen in een tapmachine? We hebben veel onderzoek gedaan naar een aantal populaire thuis-taps, zoals The SUB en de BLADE en helpen je graag verder. Je lees in onze artikelen alles over de kenmerken, gebruiksvriendelijkheid en welke soorten biervaten erop passen.