Sub vaten voor The Sub

Philips biertap

Heb je een Sub biertap voor thuis en ben je op zoek naar de twee liter Sub vaten? The Sub, een ideale thuis-tap kan namelijk alleen worden aangesloten met speciale Sub vaten. We besteden daarom wat aandacht aan deze bijzondere vaten, maar ook waar je ze kunt kopen, hoelang ze goed blijven en meer. Je leest er hier alles over.

Wat is The Sub?

Ben je een echte bier liefhebber en tap je het liefste zelf je koude pils? Dan heb jij waarschijnlijk thuis al een bier-tap staan. The Sub is een kleine thuis-tap waar je 2 liter vaten pils in kunt gebruiken. Het heeft een stijlvol design en daarom een echte eyecatcher in je keuken. Wil je weten waarom wij fan zijn van The Sub? Lees hier verder.

Wat zijn Sub vaten?

Zoals we eerder al noemde kun je bij The Sub tap alleen gebruik maken van daarvoor bestemde Sub vaten. Deze twee liter vaten worden ook wel torps genoemd. Ze zijn beschikbaar voor The Sub Compact en The Sub Classic.

Eén van de grote voordelen van Sub vaten is dat er veel verschillende smaken bier te vinden zijn. Je hebt namelijk wel keuze uit dertig verschillende bieren, zodat jij als echte liefhebber altijd je favoriet kunt vinden! De Sub vaten hebben een afmeting van: diameter 11 cm, hoogte is 26,9 cm en hij weegt ongeveer 2,1 kg. Je kunt ze dus prima in je koelkast bewaren.

Hoe lang blijft een Sub vat goed?

Elk bier heeft een bepaalde houdbaarheidsdatum, zo ook de Sub vaten. Wil je het beste kwaliteit bier bereiken? Nuttig dan je gekochte bier binnen 1 maand na aankoop. Daarna wordt de kwaliteit minder. En heb je het Sub biervat geplaatst, dan is deze geopend ongeveer 15 dagen lang houdbaar.

Je kunt niet tussentijds wisselen van vat, want als je eenmaal je biervat uit het systeem hebt gehaald is deze niet meer bruikbaar. Dit heeft te maken met de druk die erop staat (i.v.m. het schuimen van bier).

Je vindt de houdbaarheidsdatum van The Sub torp aan de zijkant. Na deze datum kan de kwaliteit achteruit gaan. Oja, en bewaar je Sub vaten op een donkere, koele en droge plek. Bijvoorbeeld in je koelkast. Zo blijft het bier optimaal.

Plaats hem niet voor een snelle koeling in je vriezer, want dan gaat de kwaliteit van het bier flink naar beneden. Ook loop je het risico dat de verpakking beschadigd en gaat lekken. Je kunt Sub vaten dan ook niet meer gebruiken als hij bevroren is geweest.

Waar koop je sub vaten?

Je bent trotse bezitter van The Sub en wilt nu natuurlijk de lekkerste bier fusten aanschaffen. Maar waar koop je Sub vaten? Handig om te weten dat deze tot op heden alleen online te koop zijn. Momenteel is er één aanbieder: Beerwulf.

Wellicht dat er meerdere in de toekomst zullen volgen. Gelukkig betekend dit niet dat je weinig keuze hebt. Want bij Beerwulf hebben ze een heel breed assortiment van bieren geschikt voor The Sub. Van lager, blond tot bock bier. En van IPA tot andere unieke bieren. Ook hebben ze schappelijke prijzen en beloven ze snelle leveringen.