Een tapvat of bierfust?

tapvat

In de wereld van bier zijn er ongelofelijk veel verschillende smaken. Ben je een liefhebber en op zoek naar een geschikt tapvat? Wij hebben alle biervaten voor je uitgezocht en geven je graag ons advies! Want er gaat niets boven een vers getapt bier. Met een tapvat of biervaten in een apparaat tap jij zelf altijd het perfecte glas bier!

Wat is het verschil tussen een tapvat of bierfust?

Dankzij technologie hebben we tegenwoordig veel keuze om thuis een bier te kunnen tappen. De keuze is reuze! Wil je nu een vers pils uit The SUB of BLADE tappen of juist een tapvat zonder machine? Voor ieder wat wils.

Maar ook op gebied van de verschillende smaken bier zien we groeien. Waar in het begin alleen nog maar Heineken op een tapvat beschikbaar was, zijn er nu ook heel veel speciaal bieren en seizoengebonden bieren leverbaar.

Het verschil van een tapvat of bierfust zit hem in het toepassen. Heb je bijvoorbeeld een tap machine thuis staan, dan heb je een bierfust nodig waar het bier in zit. Maar heb je geen machine staan en wil je wel genieten van het zelf tappen van een bier? Dan zit je goed met een tapvat. Zoals de 5 liter tapvaten, ideaal voor een feestje of BBQ in het park. Lees hier alles over de 5 liter tapvat.

Naast een los tapvat zijn er dus ook bierfusten die je aan kunt sluiten op een tap apparaat. We hebben de meest voorkomende vaten voor je op een rijtje gezet:

  • The SUB vaten: 2 liter (Deze vaten zijn alleen te gebruiken met The SUB)
  • BLADE vaten: 8 liter (Alleen te gebruiken met de BLADE)
  • Tapvaten: 5 liter (Je tapt rechtstreeks vanuit het vat, geen machine nodig)
vaten bier

Welk tapvat past het beste bij jou?

Voordat je over gaat op het aankopen van een tapvat, is het raadzaam om te bedenken welke optie het beste bij jou past. Wil je namelijk een grote groep mensen van bier voorzien of juist een klein formaatje? Doordat de versheid van een tapvat snel naar beneden gaat, is het aan te raden om hier goed over na te denken. We hebben daarom alle opties kort op een rijtje gezet:

2 liter biervaten

Met The SUB heb je een biertap machine, waarbij je 2 liter vaten voor The SUB op kunt aansluiten. Met name de fijnproever die regelmatig wil wisselen van biersmaak zit hiermee goed. Je hebt hier dus wel het apparaat The SUB voor nodig, maar deze is al vanaf €99,- aan te schaffen.

Er is een grote verscheidenheid van bier smaken en deze line-up wordt ook regelmatig aangevuld. Het design van The SUB heeft al veel lovende reacties gekregen en ook wij zijn fan van deze tap. Dankzij het kleine formaat past het perfect op elk aanrechtblad.

Wil je meer weten over de vaten bier voor The SUB? Lees ons artikel “Subvaten voor The Sub”.

5 liter tapvat/biervaten

Heb je geen tap machine in huis of wil je onderweg genieten van een bier, zoals bij een BBQ? Dan is een los tapvat van 5 liter een goede oplossing. Met een tapkraantje wat er bij geleverd wordt, kun je hem overal gebruiken.

Je hebt geen elektriciteit nodig of andere aansluitingen. Wel is het slim om vooraf het bier koel te zetten in je koelkast, zodat je koud bier kunt tappen. Het tapvat is zo ontworpen dat het zo lang mogelijk koel blijft, maar is niet aangesloten op elektriciteit. Het zal dus langzaam de omgevingstemperatuur gaan aannemen.

Let op: plaats nooit een tapvat in de vriezer! De kwaliteit van het bier gaat hier heel erg mee achteruit en je kunt de tap kapot maken.

Ben je benieuwd naar meer informatie over de 5 liter tapvaten? Lees ons artikel “5 liter vaten bier”.

8 liter biervaten

Voor de BLADE zijn er biervaten beschikbaar van 8 liter. Erg geschikt wanneer je grotere groepen van een getapt bier wilt voorzien. De machine neemt dankzij de compacte oppervlakte niet heel veel ruimte in. Het is vooral hoogte wat het apparaat nodig heeft. De ‘dome’ aan de bovenkant van de BLADE heeft een futuristische uitstraling en een echte eyecatcher! Dankzij dit systeem zie je precies welk bier er op de tap zit.

Wil je meer weten over de biervaten die geschikt zijn voor de BLADE? Lees ons artikel “Heineken Blade fust”.